Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll
Foto: Valentin

Så kan unga söka sommarjobb i Västra Götalandsregionen

Ett sommarjobb kan vara början på något helt nytt – möjligheter att utvecklas, chansen till nya vänner eller kanske en ny väg i livet. Nu öppnar Västra Götalandsregionen årets ansökan till sommarjobb för ungdomar i åldrarna 16–19 år som bor i Västra Götaland.

Sommarjobben genomförs i form av 4 veckors betald feriepraktik och går att göra i de flesta av VGR:s verksamheter, till exempel inom hälso- och sjukvård och serviceverksamheter som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri. Andra områden är tandvård, fastighetsförvaltning och kultur.

Kan hjälpa unga att välja yrkesbana

Under de fyra veckorna får ungdomarna prova på olika arbetsuppgifter tillsammans med erfaren personal. Genom feriepraktiken får ungdomarna därmed en introduktion till arbetslivet och inblick i hur det är att arbeta hos VGR. För vissa kan det inspirera till vidare studier inom något av VGR:s många yrken.

– Feriepraktiken ger möjlighet för ungdomar att se alla spännande jobb som finns i VGR och hur det är att jobba hos oss. Det hjälper dem att få arbetslivserfarenhet och att avgöra vilken yrkesbana som passar just dem. Det ger helt enkelt möjlighet till en bra framtid, säger Kristina Wallén, HR-strateg på Västra Götalandsregionen.

Dags att söka

Ansökan för 2023 öppnade 13 februari. VGR erbjuder jobb runt om i Västra Götaland. De flesta jobben finns i Göteborg och Borås med omnejd samt Skövde och Trollhättan.

Den som söker ska vara folkbokförd i Västra Götaland och vara född mellan år 2004–2006. Sista ansökningsdag för sommaren 2023 är 31 mars. Tillsättning sker därefter genom lottning.

Läs mer och ansök via denna länk.

Text: Emma Konkell
vgrfokus@vgregion.se


Om feriepraktik

Feriepraktik är en form av betald praktik där den som är feriepraktikant har en handledare till stöd. En feriepraktikant ersätter inte ordinarie personal utan arbetar bredvid sin handledare.

Lönen är 95 kronor per timme. Du får lön per arbetad timme och i timlönen ingår semesterersättning. Lönen betalas ut månaden efter du arbetat, dvs lön för arbetad tid i juni betalas ut i juli och så vidare.