Foto: Eddie Löthman

Västtrafik satsar 60 miljoner kronor på utökad kollektivtrafik.

Tätare turer, nya linjer och plats för fler resenärer. Det är några av nyheterna i Västtrafiks tidtabell. 

Allt fler väljer att resa med kollektivtrafiken. Nu satsar Västtrafik för att ännu fler ska åka kollektivt.

– För att öka resandet utvecklar vi kollektivtrafiken i regionen. Många av satsningarna görs för att fler ska kunna åka kollektivt till jobb och skolor, säger Roger Vahnberg, vice vd på Västtrafik.

Flera efterfrågade nyheter

Flera nya linjer och förstärkningar införs. I Göteborg satsas det bland annat på att ge plats för fler resande i spårvagns- och busstrafiken. I spårvagnstrafiken blir det bland annat fler turer på linjerna 7 och 11 för att minska trängseln ombord. I Göteborgs stadstrafik får bland annat busslinje 25, 50 och 60 tätare trafik. Flera expressbusslinjer förstärks också, bland annat svart, blå och röd. I färjetrafiken blir det bland annat en ny förbindelse mellan Södra skärgården och Stenpiren.

För att underlätta pendling mellan Alingsås och Göteborg startas den nya linjen Alingsåssnabben. För att förstärka de lokala resmöjligheterna när flygplatsområdet i Landvetter expanderar startas även en ny linje mellan Landvetter resecentrum och Landvetter flygplats.

Nya tidtabeller att ladda ner

I tågtrafiken blir det bland annat fler avgångar på Kungsbackapendeln och Alingsåspendeln. Tiderna för Kinnekulletåget och tåg på sträckan Uddevalla-Herrljunga får bättre anslutningar i Herrljunga och Hallsberg samt utökat utbud mot Göteborg.

I Skaraborg får tågtrafiken mellan Skövde och Göteborg utökad helgtrafik. I Skaraborg utökas även busstrafiken som går mellan Skövde och Lidköping och vidare till Trollhättan. Skövdes och Lidköpings stadstrafik utökas också. I Fyrbodal kommer det bland annat bli bättre förbindelser till Överby köpcentrum och i Borås får stadstrafiken fler turer kvällstid.

Samtliga förändringar, som gäller från 10 december, kan du läsa om på Västtrafiks hemsida, indelade per geografiskt område. Där finns också nya tidtabeller att ladda ner. Västtrafiks reseplanerare är uppdaterad med all ny information när man söker sin resa.

Text: Västtrafik
vgrfokus@vgregion.se