– Vi har samarbetat med Ruben Östlund sedan hans första film och följt hans resa och karriär. The Square är en framgångssaga för den västsvenska filmindustrin, säger Mikael Fellenius, VD för Film i Väst. Foto: Annakarin Rosengren

Oscarsgalan närmar sig. Natten till måndag vet vi om Ruben Östlund kan lägga ytterligare ett pris till samlingen för filmen The Square. Den har Oscarsnominerats som en av fem filmer till Best Foreign Language Film. Filmen är samproducerad av Film i Väst.

– Vi har samarbetat med Ruben Östlund sedan hans första film och följt hans resa och karriär. The Square är en framgångssaga för den västsvenska filmindustrin. Det är en film med en västsvensk manusförfattare och regissör. Den har till stora delar spelats in i Västsverige och det är också här efterarbetet har gjorts. Det betyder mycket för oss att alla de priser och utmärkelser som den redan erövrat nu kröns av en Oscarsnominering, säger Film i Västs vd, Mikael Fellenius, bara någon timma efter att det blivit känt att The Square blivit Oscarsnominerad.

Tredje Oscarsnomineringen

– Det här är den tredje Oscarsnomineringen i rad för oss och jag ser dem som ett bevis på att vi satsar på, och gör, rätt saker.

– Bara det faktum att vi är nominerade gör oss till vinnare. Jag är stolt och tror verkligen på vår film och på våra odds att faktiskt få ta med en Oscarstatyett hem till Sverige, säger Mikael Fellenius.

Oscarsgalan äger rum den 4 mars 2018.

Alla nomineringar

Tidigare har The Square  fått två guldbaggar för bästa regi och bästa foto. Totalt gick elva guldbaggar till Film i Västs samproduktioner.

Text: Annakarin Rosengren
vgrfokus@vgregion.se