Foto: Marie Ullnert

Den 15-procentiga höjningen av ob-tillägget för helgarbete gäller redan från den 1 januari i år. Det informerade personaldirektör Marina Olsson Västra Götalandsregionens personalutskott om idag. Ambitionen är att börja löneutbetalningarna från aprillönen.

– Det är tillfredsställande att vi nu kan börja betala ut det höjda ob-tillägget för helgarbete, kommenterar personaldirektör Marina Olsson. Det är ytterligare en åtgärd som på sikt ska ta oss till positionen som Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Redan från 1 januari

Det var i samband med att ob-tillägget för nattarbete fördubblades i fjol som det också annonserades att ob-tillägget för helger skulle höjas med 15 procent under 2018. Nu kommer beskedet att det gäller redan från den 1 januari i år.

Yrkesgrupperna som berörs är sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor, skötare, ambulanssjukvårdare, barnsköterskor, medicinska sekreterare, biomedicinska analytiker, psykologer, kuratorer och de som arbetar med rehabilitering och förebyggande arbete.

Text: Thomas Schulz Rohm
vgrfokus@vgregion.se

Läs också:

Fördubblad ob-ersättning på natten