Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll
Foto: Mikael Pilstrand

Lotten avgör VGR:s feriepraktik igen

Redan tre veckor in i ansökningsperioden för att göra feriepraktik hos Västra Götalandsregionen så är intresset mycket stort. Så även i år kommer lotten att få avgöra vem som får praktikplatserna då antalet platser är begränsade.

– Det är likadant varje år, säger Emelie Thörngren som hanterar administrationen kring feriepraktiken. Intresset för att göra praktik i VGR överträffar alltid tillgången på platser. När vi annonserar om feriepraktik på Facebook så är det alltid det mest delade inlägget under hela året.

Under 2017 var det 522 ungdomar som gjorde feriepraktik hos VGR. Antalet sökande var 3279. I år är antalet tillgängliga platser 523 och hittills (6 mars) har 1464 sökt.

39 verksamhetsplatser

De sökande frågar ofta om platser inom natur och kultur. Av de tillgängliga 524 praktikplatserna leder hälso- och sjukvården stort med 258 platser. Nio ytterligare verksamhetsområden finns tillgängliga – bland annat kök, natur och kultur, tandvård och psykiatrivård. Totalt är det 39 verksamhetsplatser inom hela regionen som erbjuder praktik.

– VGR tar ett arbetsgivaransvar för regionens ungdomar under sommarledigheten, säger Emelie Thörngren. Det är också ett sätt för oss att nå framtidens medarbetare. Genom feriepraktiken ges de unga en chans att prova ett av våra yrken och kanske hitta sin framtida arbetsplats.

Den 15 mars avslutas ansökningsprocessen och redan dagen efter börjar lottningen. Enligt planen kommer alla som ansökt att få besked senast den 15 april.

Ansökan

Thomas Schulz Rohm
vgrfokus@vgregion.se

Kommentarer är stängda.