Buss i sommarmiljö
Foto: Eddie Löthman

Måndagen den 18 juni börjar Västtrafiks sommartidtabell gälla. Det innebär nya tider och förändrade körvägar för de flesta av Västtrafiks linjer.

En av de största förändringarna för busspendlare är ett nytt resecentrum på Åkareplatsen som öppnar 18 juni.  Åkareplatsen som ligger intill Göteborg Centralstation blir start- och ändhållplats för flera pendelbusslinjer, (linje 100, 101, 102 och 120 till Borås, linje 300 och 330 till Kinna, Lerumsnabben och Gråbosnabben).

– Anledningen till flytten är att delar av Nils Ericson Terminalen måste tas ner för att göra plats för flera byggprojekt som kommer att prägla området på och omkring centralen i många år framöver. Tack vare att vi hittat ett centralt ersättningsläge får våra resenärer fortsatt nära till anslutande resor på Centralstationen och Drottningtorget, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet.

Nödvändigt underhåll

På sommaren, när skolor är stängda och många har semester, är resandet som lägst. Därför är det den bästa tiden på året att göra nödvändigt underhåll av vägar och spår. Samtidigt pågår flera infrastruktur- och stadsutvecklingsprojekt i Göteborg som också påverkar kollektivtrafikens restider och körvägar.

– Det är en hel del arbeten på gång i sommar. Resan kan ta lite längre tid än vanligt, men genom att söka sin resa i Reseplaneraren kan resenärerna planera resan och vara på plats i rätt tid, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet.

Text: Västtrafik
vgrfokus@vgregion.se