Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Retro och nostalgi i Nossebro

Nossebro marknad har du kanske hört talas om, men visste du att hela samhället är en riktig retro-tripp?

Här kan du stiga in i en trerumslägenhet från 1960-talet, tidstypiskt inredd med allt från transistorradio till orange plasttermos. Allt är inrett med detaljer som bjuder på en riktig nostalgitripp. Här finns också en gammal elaffär som blivit museum – med femtio år gamla lampor, grammofonskivor och ouppackade strykjärn från 1960-talet. Gå in i färghandeln som doftar ”kemikalieaffär”, antikaffären eller varför inte gå på bio? Försök pricka in besöket när det är marknad – hit har knallarna kommit sedan 1903, alltid den sista onsdagen i varje månad.

Bad eller båt?

Är det en varm sommardag kan du bada i ån Nossan eller i poolen på campingen. I Nossan ligger också den söta ångbåten s/s Nossan från 1933. Upp till 12 personer  kan chartra båten i två timmar och samtidigt få en guidad tur längs Nossan. Missa inte heller att fika på anrika Elins bageri & konditori. Mockatårtan är en riktig klassiker. Den också.

Ta sig till Nossebro:
Det går bussar med Västtrafik till Nossebro. Sök din resa i Reseplaneraren (länk) och skriv in Nossebro busstation som din destination så kommer du till centrum av Nossebro.

Mer information, tider och priser

Bild på dukat köksbord från 60-talet-.Retrolägenheten Andra Våningen. Lägenheten visas tills vidare endast för bokade grupper, max sex personer. Minimipris för en grupp, 200 kronor (endast kontanter, ej swish). Besök bokas på 0707-892979 (Monica Galle).

Nossebro elektriska affär Nossebro elektriska affär har under denna säsong inga visningar.

Nossebro marknad: Sveriges största och äldsta månadsmarknad äger rum den sista onsdagen i varje månad. För aktuella marknadsdagar under 2021, se https://www.essunga.se/nossebromarknad.aspx

Nossebrobadet. Mer information på https://www.essunga.se/uppleva–gora/nossebro-bad-och-camping.html

För mer information och länkar, gå in på www.retrovagen.se

Text: Anna-Lena Bjarneberg
vgrfokus@vgregion.se