Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll
Foto: Arkiv och Camilla Simonsson.

Unikt tillfälle att uppleva GöteborgsOperan

Har du aldrig satt din fot på GöteborgsOperan? Då kan du passa på nu. Under tio dagar har operahuset öppna aktiviteter som toppas med en hel dags öppet hus – allt med fri entré.

Torsdag 13 februari har GöteborgsOperan öppet hus med mängder av aktiviteter. Under en hel dag kan du klä ut dig i teaterkostymer, se en föreställning, kika in på en repetition, bli regisserad, lyssna på kärlekssånger, gå en guidad tur bakom kulisserna och mycket mer.

På Lilla scenen är det hela dagen fritt fram att prova teaterkostymer, låt en maskör sminka dig och kika på hur det går till att göra hattar, peruker, patineringar och läderarbeten.

Bli regisserad

Du kan se minimusikalen Rakel och Oraklet, gå guidade turer bakom kulisserna, se öppen repetition av dansdubbeln Beyond och lyssna på en kärlekssaga i Operans sagotält. Eller varför inte ta med en kompis, käresta eller mormor och prova att bli regisserad av Andreas Björklund, musikal- och operaregissör. Musik och ljussättning ingår. Inga förkunskaper krävs.

Det är fri entré till allt men till en del aktiviteter behöver du ha en biljett eller föranmäla dig. Det gäller exempelvis ”Dansa med din bebis” en dansklass för föräldrar med bebis som ännu inte kryper eller går. Biljetterna släpps 6 februari klockan 10.

Skapadagar

Öppet hus 13 februari är höjdpunkten på en hel vecka som kallas skapadagar 5-14 februari.

– Med Skapadagar vill vi hitta ett enkelt sätt att öppna dörrarna till operahuset och välkomna alla. Vi vill lära känna både de som varit här många gånger och de som aldrig satt sin fot på GöteborgsOperan. Det enda som behövs är nyfikenhet. Vad händer till exempel när en nioåring och en 70-åring tillsammans skapar en föreställning på bara två dagar? Resultat kan man se i föreställningen ”Olivia – en queer klubbshow”, på kvällen tisdag den 11 februari, säger Malin Aghed, chef för Skapa, GöteborgsOperans delaktighetsbaserade verksamhet.

Text: Bettina Axelsson
vgrfokus@vgregion.se


Hela programmet för Skapadagar 5-14 februari

Hela programmet för öppet hus 13 februari

Läs mer om Göteborgsoperans verksamhet Skapa