Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll
Regionstyrelsen har klubbat att samtliga anställda i VGR ska få 1 500 kronor som extra ersättning under pandemin.

Julbonus till samtliga anställda i Västra Götalandsregionen

En enig regionstyrelse beslutade under tisdagen att alla anställda i Västra Götalandsregionen får en julbonus på 1500 kronor.

Johnny Magnusson (M)

– Personalen i Västra Götalandsregionen har gjort och gör en enorm insats under detta pandemiår. Vi vill därför från regionstyrelsens sida tacka alla medarbetare för det slit och det engagemang de visat genom att dela ut en julbonus och då till samtliga anställda i Västra Götalandsregionen, säger Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande.

Julbonusen delas ut till både månads- och timanställd personal. Den kommer betalas ut med januari- eller februarilönen. Se mer information i faktarutan längst ner.

Helén Eliasson (S)

– I dessa svåra och ovanliga tider känns det extra viktigt att uppmärksamma alla våra anställda med hopp om en God Jul och ett Gott Nytt År, säger Helén Eliasson (S), regionstyrelsens vice ordförande.

Fått slita hårt

Styrande GrönBlå Samverkan i Västra Götalandsregionen skriver i sitt pressmeddelande: Året som snart är till ända har varit ett mycket tufft år för Västra Götalandsregionen. Medarbetare har fått slita hårt, många har fått göra åtskilliga övertidstimmar, skjuta på ledigheter och på andra sätt fått kämpa under detta pandemiår. Och än är det långt ifrån över.

Det har gjorts och görs stora insatser för att upprätta bästa möjliga vård, för att hålla igång kollektivtrafiken och andra områden inom all den samhällsservice som Västra Götalandsregionen levererar till invånarna.

Det är för alla dessa insatser och som en del i att visa uppskattningen för medarbetarna i Västra Götalandsregionen och då samtliga medarbetare som en julbonus på 1500 kronor kommer att betalas ut.

vgrfokus@vgregion.se


Fakta om julbonusen

  • Julbonus med ett engångsbelopp om 1 500 kr (innan skatt) ges till alla månadsavlönade medarbetare som tack för en fantastisk insats under pandemin 2020.
  • Engångsbeloppet är ett komplement till andra extra ersättningar som beslutats både regionalt och på enskild förvaltning.
  • Engångsbeloppet ges till alla som är anställda i dec 2020 inom Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag samt till timavlönad medarbetare som tjänstgjort under december månad 2020.
  • Engångbeloppet utbetalas i samband med löneutbetalning under januari 2021 för månadsavlönade och under februari 2021 för timavlönade
  • Engångsbeloppet betalas ut automatiskt