Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll
Foto: Paul Björkman

Tredje vaccin till Västra Götaland

Vaccinationerna fortsätter i Västra Götaland och enligt besked från Folkhälsomyndigheten väntas Västra Götalandsregionen nästa vecka få leverans av samtliga tre godkända vaccin.

Dessa preliminära besked från Folkhälsomyndigheten innebär att det kommer ytterligare leveranser av vaccin till Västra Götaland nästa vecka. Det innebär att ännu fler som arbetar inom kommunal vård och omsorg kommer att få vaccin.

– Det är jätteroligt att vi får tre vaccin, vi kommer se till att de når invånarna så tryggt och effektivt som möjligt, säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge.

Det vaccin som Västra Götaland får under nästa vecka kommer att ges till personer som ingår i fas ett, det vill säga särskilda boenden, personer med hemtjänst/hemsjukvård, hushållskontakter samt vård- och omsorgspersonal.

Folkhälsomyndigheten har ändrat den tidigare prioriteringen för när olika grupper ska vaccineras. Nya prioriteringar lades till i fas två och ålderns sänks från 70 till 65 år ska vaccineras i fas två. Länk till info på 1177.se.

Många vill ha besked om när det är deras tur, vad kan du säga till dom?

– Just nu är vi i fas 1, när vi går vidare till nästa fas kommer vi informera om det, och se till att alla känner sig trygga när det är dags för sin vaccinering. Tills vidare behöver man vara tålmodig om man inte är i fas 1.

Text: Anna Liljenberg och Andreas Kron
vgrfokus@vgregion.se

Nyheter från Västra Götalandsregionen.