Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll
Foto: Andreas Kron

VGR öppnar vaccinationsbokning för alla vuxna

Onsdag 30 juni öppnar möjligheten för alla över 18 år att börja boka tid för vaccination mot covid-19. Man måste ha fyllt 18 år för att få vaccinera sig mot covid-19.

– Det viktigaste du kan göra i sommar är att vaccinera dig och det känns roligt att nu kunna erbjuda alla vuxna i Västra Götaland en chans att hitta tid för att vaccinera sig mot covid-19, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare Västra Götalandsregionen (VGR).

VGR ändrar därmed vaccinationsplanen och ger alla över 18 år möjlighet att boka tid – en månad tidigare än vad som tidigare kommunicerats. Orsaken är att flera vaccinatörer under senaste veckan märkt av ett lägre bokningstryck. Det är viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig och därför har VGR beslutat att onsdag 30 juni öppna bokningen för alla över 18 år.

– Istället för att gå fram i små åldersgrupper vill vi ge alla invånare i Västra Götaland samma möjlighet att boka tid och öppnar bokningen för alla över 18 år. Det blir tydligare för såväl invånarna som vaccinatörerna, säger Kristine Rygge.

Hälften av de vuxna invånarna i Västra Götaland har fått minst en dos vaccin mot covid-19. Nu när alla åldersgrupper släpps på kommer det inte att finnas tid för alla samtidigt.

– Det säger sig självt att alla inte kommer kunna boka tid de första veckorna, så därför måste man vara tålmodig. Våra vaccinatörer lägger upp tider löpande så håll utkik, säger Kristine Rygge.

Text: Andreas Kron
vgrfokus@vgregion.se


Fakta:

  • Onsdag 30 juni erbjuds alla som är 18 år eller äldre att boka tid för vaccination mot covid-19
  • Man måste ha fyllt 18 år för att kunna vaccinera sig
  • Bokningsbara tider och vaccinatörer hittas via 1177.se
  • Det går att vaccinera sig hos valfri vaccinatör
  • Vaccination mot covid-19 är kostnadsfri

Tänk på att dos 1 och dos 2 ska tas på samma ställe