Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

#tadenförlaget – Frölunda Hockey antar VGR:s utmaning

Snart släpper de nationella restriktionerna och idrottslivet kan öppna för fler besökare. Men i Västra Götaland är fortfarande en av fem invånare över 16 år helt ovaccinerad mot covid-19.

VGR utmanar nu västsvenska föreningar: sprid budskapet om vaccination till era supportrar. Först ut att anta utmaningen är Frölunda Hockey.

– Äntligen ser vi ljuset i tunneln. Med begränsad publik i arenan inledde vi i lördags säsongen mot Brynäs och om bara några veckor kan vi fylla Scandinavium igen. Men om vi någonsin skall bli av med pandemin gäller det att alla som kan vaccinerar sig. Jag har gjort det, gör det du också – ta den för laget, säger Roger Rönnberg, coach Frölunda Hockey.

När de nationella deltagartaken tas bort den 29 september är det viktigare än någonsin att vaccinera sig. En frisk publik gynnar både idrotten och sjukvården.

– Vi utmanar alla klubbar, föreningar och sällskap – ta den för laget. Och utmana era supportrar att göra detsamma, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare VGR.

Fler behöver motiveras

VGR hoppas att nya röster kan motivera människor att vaccinera sig:

Kristine Rygge

– Vi behöver jobba tillsammans för att stoppa pandemin. Stora klubbar, små klubbar, juniorlag. Vi välkomnar alla som vill att sprida budskapet till medlemmar och supportrar: ta den för laget. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Kristine Rygge.

På lördag den 18 september kommer en av VGR:s vaccinatörer vara på plats utanför Scandinavium inför och under Frölundas nästa hemmamatch. Alla som vill är då välkomna att vaccinera sig på dropin.

Text: Anders Sandahl
vgrfokus@vgregion.se