Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll
Foto: G. Steiger, CC BY-SA 3.0

Ny ökning av covid-19 i Västra Götaland

Nya bekräftade fall av covid-19 i Västra Götaland fortsätter att öka. Vecka 43 konstaterades 931 nya fall – en ökning med 26 procent jämfört med föregående vecka. Smittskyddsläkaren vill nu öka medvetenheten om att det pågår en smittspridning i samhället.

Antalet bekräftade fall av covid-19 ökar nu för andra veckan i rad i Västra Götaland. Smittskyddsläkare Thomas Wahlberg manar till medvetenhet om att pandemin fortfarande pågår och understryker vikten av att alltid stanna hemma vid tecken på luftvägssymtom.

– Alla måste vara på det klara med att det finns en smittspridning i samhället. Smittan finns omkring oss. Var försiktig. Och om du får symtom på luftvägsinfektion måste du stanna hemma. Du kan inte gå till jobb, skola eller andra sammanhang där du träffar andra människor, säger Thomas Wahlberg.

Uppdaterade rekommendationer

På torsdag 4 november publiceras Smittskydd Västra Götalands veckorapport med smittspridningen under vecka 43 nedbruten per bland annat kommun, ålder och kön.

Uppdaterade rekommendationer

Den 1 november uppdaterade Folkhälsomyndigheten sina rekommendationer för den som får symtom på luftvägsinfektion. Både vaccinerade och ovaccinerade rekommenderas fortfarande att stanna hemma vid symtom på luftvägsinfektion. Den som är fullt vaccinerad kan sedan gå tillbaka till skolan, arbete och fritidsaktiviteter när den varit feberfri minst ett dygn och känner sig frisk.

Länk: Skydda dig själv och andra – uppdaterade rekommendationer om covid-19 (Folkhälsomyndigheten)

Text: Anders Sandahl
vgrfokus@vgregion.se

Nyheter från Västra Götalandsregionen.