Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nu kan du söka sommarjobb i Västra Götalandsregionen

Nyfiken på hur det är att jobba i kök, städ, vaktmästeri eller med fastighetsskötsel, annan service eller vård? Västra Götalandsregionen (VGR) erbjuder sommarjobb i form av feriepraktik till gymnasieungdomar. 

Sommaren 2022 erbjuder Västra Götalandsregionen sommarjobb i form av feriepraktik. Platser finns inom hälso- och sjukvård, i delar av VGR:s serviceverksamheter så som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri men också inom andra områden som tandvård, administration, fastighetsförvaltning, kollektivtrafiken, kultur, regionutveckling och mänskliga rättigheter.

Det handlar om drygt 300 jobb fördelat på 21 kommuner. De flesta jobben finns i Göteborg och Borås med omnejd samt Skövde och Trollhättan.

Prova på olika yrken

Feriepraktikens syfte är att ge gymnasieungdomar en introduktion i arbetslivet, att ge en inblick i hur det är att arbeta hos VGR och förhoppningsvis inspirera till vidare studier inom något av VGR:s många yrken.

Ungdomar som har sommarlov under pågående gymnasieutbildning är välkomna att söka. Under fyra veckor får de prova på olika arbetsuppgifter tillsammans med erfaren personal.

Den som söker ska vara folkbokförd i Västra Götaland och vara född mellan år 2003-2005 (16-19 år). Sista ansökningsdag för sommaren 2022 är fredag 25 mars. Tillsättning kommer därefter att ske genom lottning.

Läs mer  och ansök här

Frågor om feriepraktiken skickas till: feriepraktik@vgregion.se

Text: Emelie Thörngren
vgrfokus@vgregion.se