Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

VGRfokus har nytt utseende

Idag firar vi att VGRfokus har fått ett nytt uppfräschat utseende. Samtidigt har vi förbättrat sidans tillgänglighet så att den fungerar bättre med hjälpmedel för synskadade. 

Det är nu lite drygt fyra år sedan VGRfokus, som är Västra Götalandsregionens nyhetskanal, publicerade de första artiklarna. 

Sedan premiären i november 2017 har det hänt mycket. Vi har ökat från 0 – 13 454 följare på Facebook. VGRfokus hade under det senaste året drygt en miljon besök och citeras ofta av andra medier. 

De senaste två åren har VGRfokus också varit en viktig kommunikationskanal för information och nyheter kopplat till pandemin, inte minst i vaccinationsarbetet. 

Fungerar bättre med synhjälpmedel

Nu har vi glädjen att berätta och vi också fått möjlighet att förnya sidan och göra den mer tillgänglig. Det är inga stora förändringar. Men från att ha fungerat riktigt dåligt med synhjälpmedel så fungerar det nu helt okej enligt vår testperson Wandi Lundgren som hjälpt oss med arbetet. 

– Sidan har blivit mer tillgänglig och det går att navigera mycket lättare. Det är ungefär samma upplägg som Aftonbladet supernytt, säger Wandi. 

Vi som är redaktörer för VGRfokus hoppas att ni ska gilla det nya utseendet och vi tar gärna emot synpunkter på förbättringar på vgrfokus@vgregion.se. 

Bettina Axelsson och Andreas Kron