Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Upplev ett fantasiäggande påsklov!

Nu fjädrar är det påsk i Västra Götalandsregionen – och våra museer bjuder in till påsklov med pyssel, pynt och traditionella ukrainska påskägg. Som vanligt är det fri entré. Välkommen!

Vitlycke museum slog upp portarna redan den 1 april och under påsken blir det äggjakt, tipspromenad, metallgjutning och nattliga visningar av hällristningarna. Missa heller inte påsklajvet, ett levande rollspel med magi och äventyr i den vackra historiska miljön. Välkommen att möta våren i världsarvet!

Finns det djur som lägger kantiga ägg? Ge dig ut på upptäcktsfärd efter unika ägg i museets utställningar eller måla pysanky – traditionella ukrainska påskägg. Vill du hellre hålla till utomhus är du välkommen till vår alldeles egna hinderbana i Slottsskogen, där du kan hoppa som en groda, springa snabbt som en gepard och balansera som en ekorre.

Påskharen har lämnat ett hemligt meddelande på museet. Kan du följa ledtrådarna och lista ut vad det är? Utställningarna är öppna som vanligt och i vår lek- och lärmiljö Torpet är det fritt fram för lek. För de äldre besökarna finns flera spännande föredrag och välljudande kammarmusikkonserter att ta del av.

Hur firade man påsk på medeltiden? Det får du veta mer om under påsklovet på Lödöse museum. Leta efter medeltida påskharar, skapa en medeltida lyxbok eller pyssla ihop pynt att hänga i påskriset där hemma. Någon har dessutom tappat bort sin vante. Kan du hjälpa museets personal att hitta den?

Läs mer om aktiviteter på museerna på www.vgregion.se/pasklov

Dessutom:

Vill du (eller dina barn) klä ut dig i operans teaterkostymer, prova på blåsinstrument, kolla på repetitioner, testa att bli regisserad, dansa med GöteborgsOperans Danskompani, lyssna på sagor eller träffa den mekaniska hunden Grim? Under påsklovet är det öppet hus på GöteborgsOperan torsdagen den 13 april, dessutom pågår Skapadagar med prova-på-opera och det finns chans att se en föreställning med operans ungdomskör tillsammans med Kulturskolan Hisingen.

Text: Anna Härdig
vgrfokus@vgregion.se