Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll
Jacob Wulfsberg är i dag chefläkare på Sjukhusen i Väster. Bild: Rebecca Landmér

Jacob Wulfsberg blir ny regionchefläkare i VGR

Den 18 juni tar Jacob Wulfsberg över som regionchefläkare i Västra Götalandsregionen (VGR). Han efterträder Marga Brisman, som går i pension.

Sedan sju år tillbaka är Jacob Wulfsberg chefläkare på Sjukhusen i Väster och dessutom aktiv som regional beredskapsläkare. Han är specialistläkare i geriatrik och internmedicin och har i många år arbetat kliniskt på Kungälvs sjukhus.

Bakom sig har han bland annat uppdrag som verksamhetschef. I juni tillträder han som regionchefläkare i Västra Götalandsregionen.

– I Jacob får VGR en regionchefläkare med gedigen kompetens och lång erfarenhet av både chefläkarrollen och VGR. Jacob har högt förtroende i vår organisation och värdesätter kompetensen hos människorna runt sig. Han är helt rätt person att leda den fortsatta utvecklingen av patientsäkerhet i VGR, säger Marie Gustafsson, avdelningschef för patientsäkerhet och medicinsk krisberedskap.

Jacob Wulfsberg tycker att det är ett spännande uppdrag:

– Jag ser fram emot att, tillsammans med övriga i teamet, få utveckla patientsäkerheten inom VGR. Att få samarbeta med andra chefläkare och chefsjuksköterskor är en förmån som jag uppskattar, samtidigt som man måste komma ihåg att de viktigaste personerna för god patientsäkerhet är vårdteamet runt patienten, säger Jacob Wulfsberg.

Som regionchefläkare kommer Jacob Wulfsberg att vara placerad på Koncernkontoret, Avdelning patientsäkerhet och medicinsk krisberedskap.

VGRfokus
vgrfokus@vgregion.se


Regionchefläkare

Regionchefläkaren är den tjänsteperson som ansvarar för det strategiska, regionövergripande och systematiska kvalitets- och patientsäkerhetsarbetet, liksom för utveckling av patientsäkerhet.