Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll
Bild: Valentin

Nu kan unga söka årets sommarjobb i VGR

Även i år erbjuder Västra Götalandsregionen (VGR) sommarjobb till gymnasieungdomar under sommarlovet. Det finns platser inom allt från vård till fastigheter och kultur.

Sommaren 2024 erbjuder Västra Götalandsregionen sommarjobb i form av feriepraktik. Platser finns inom bland annat hälso- och sjukvård och serviceverksamheter som lokalvård, kök och vaktmästeri.

Andra verksamheter som erbjuder plats är tandvård, fastighetsförvaltning, administration, kollektivtrafik och kultur.

– Feriepraktikens syfte är att ge gymnasieungdomar en inblick i arbetslivet och ge möjlighet till arbetserfarenhet. Under handledning av erfaren personal får vi visa hur det är att arbeta hos oss och förhoppningsvis kan vi intressera och inspirera till vidare studier för något av våra yrken, säger Emelie Stiuca Thörngren, central samordnare för feriepraktik inom VGR.

Platserna lottas

Ungdomar som har sommarlov under pågående gymnasieutbildning är välkomna att söka. Under fyra veckor får de prova på olika arbetsuppgifter inom en av VGR:s verksamheter. För en rättvis fördelning lottas platserna och VGR ställer inget krav på utbildning eller tidigare erfarenhet.

Den som söker ska vara folkbokförd i Västra Götaland och född mellan år 2005 och 2007 (vara 16–19 år). Ansökningsperioden för 2024 öppnade den 1 mars och sista ansökningsdag är fredagen den 31 mars.

VGRfokus
vgrfokus@vgregion.se


Läs merwww.vgregion.se/feriepraktik