Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Magnus Gisslén blir ny statsepidemiolog

Magnus Gisslén, överläkare inom Infektion på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och professor i infektionssjukdomar vid Göteborgs universitet, tillträder i september tjänsten som statsepidemiolog. Han kommer att fortsätta med vissa forskningsprojekt på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Magnus Gisslén är med sin breda bakgrund och gedigna kompetens mycket väl lämpad att axla rollen som statsepidemiolog, säger Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndighetens generaldirektör, i ett pressmeddelande från Folkhälsomyndigheten.

Magnus Gisslén är medicinskt ansvarig för hiv-vården i Göteborg sedan mer än 20 år, och har verkat som klinisk konsult på över 20 infektionskliniker i Sverige. Under de senaste åren har han också arbetat som medicinskt ansvarig för covid-19 i Västra Götalandsregionen.

I sin forskning har Magnus Gisslén främst fokuserat på hiv och virusets effekter på det centrala nervsystemet. Han har också genomfört flera forskningsprojekt som rör covid-19, både i Sverige och i internationella samarbetsprojekt.

Han har också erfarenhet från både kliniskt arbete och kapacitetsutvecklingsprojekt internationellt. Utöver detta har Magnus Gisslén medverkat i ett flertal referens- och expertuppdrag som stöd för myndigheter, multilaterala organisationer, akademi, ideell sektor och näringsliv, både nationellt och internationellt.

VGRfokus
vgrfokus@vgregion.se

Texten publicerades ursprungligen i Sahlgrenskaliv, magasinet för alla som vill veta mer om vad som händer på hela Sahlgrenska Universitetssjukhuset.