Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

”Jag vill fortsätta förbättra våra kanaler utifrån kundernas behov”

Kring årsskiftet 2022/2023 frågar vi ett antal medarbetare inom Västra Götalandsregionen (VGR) vad de önskar sig av det nya året, sett till arbetslivet. I dag är det dags för Maria Franzén som är produktägare för vasttrafik.se, Mitt konto och Partnerportalen (Västtrafik).

Vad önskar du dig av ditt yrkesliv under 2023?

”Från och med nu har jag en ny roll på Västtrafik som produktägare för tre digitala produkter: vår hemsida västtrafik.se, vårt inloggade läge på västtrafik.se som heter Mitt konto, där man som kund loggar in och hanterar sina kort, och så en produkt som heter Partnerportalen. Det är en webbplats som vänder sig till Västtrafiks partnerpersonal som jobbar på våra fordon – till exempel förare och annan ombordpersonal som är anställd av våra partnerföretag som utför trafiken – så att de har en kanal där de kan hitta information från Västtrafik.

Min nya roll innebär att jag leder ett utvecklingsteam med flera olika kompetenser, som programmerare, copywriters och redaktörer, testledare, UX-designer och IT-arkitekt, och vårt fokus är att utveckla och förbättra de här kanalerna utifrån användarnas behov.

Vi har några stora program igång på Västtrafik, till exempel Framtidens biljettköp som handlar om att utveckla systemet med Västtrafik-biljetter. Där finns ett spår som handlar om att utforska vilka kanaler Västtrafik i framtiden ska sälja biljetter i, som vi kommer att jobba vidare med det kommande året. Ett annat program är Framtidens trafikinformation, som handlar om att förbättra trafikinformationen i våra kanaler.

Vårt arbete kan handla om små saker, att flytta en knapp eller ändra en text på en knapp där vi ser att många får ett onödigt extra klick. Vi försöker hitta de ställen där det skaver och göra det bättre.

I stort ser jag fram emot att under året fortsätta förbättra våra kanaler utifrån våra kunders behov. Jag ser fram emot fler användningstester hos kunder och den feedback-funktion på västtrafik.se som vi håller på och implementerar, den kommer att hjälpa oss att utvecklas till det bättre.”


Maria Franzén

Ålder: 32 år.
Titel: produktägare, vasttrafik.se, Mitt konto och Partnerportalen, Västtrafik.
Bor: Göteborg, arbetar i Regionens hus och på Västtrafiks kontor på Gullbergsvass.
Bakgrund: inom kommunikation på Västtrafik, tidigare journalist på Sveriges Radio.

Berättat för Elin Widfeldt
vgrfokus@vgregion.se


LÄS OCKSÅ: