Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll
Foton: Jonas Ingman, Roger Borgelid, Åsa Dahlgren/Westsweden.com, Three piece media, Thoasp.

Missa inte – sommarens hemestertips i Västra Götaland

Nu upprepar vi förra sommarens succé och ger dig 10 nya hemestertips i Västra Götaland. Vad sägs om sälsafari, kottegolf eller härliga bad? Ta del av och låt dig inspireras av våra hemestertips. Men, tänk på att det är coronatider.

Våra tio tips är personligt utvalda pärlor i Västra Götaland. Vissa kända, andra förhoppningsvis roliga överraskningar. Den mest heltäckande informationen om resmål i Västra Götaland hittar du på www.vastsverige.com.

Resor under coronatider

Under coronapandemin gäller särskilda rekommendationer för resor. Råden nedan uppdaterades 11 juni men kolla alltid Folkhälsomyndighetens hemsida för de senaste råden.

I första hand ska man gå, cykla eller använda andra färdmedel än kollektivtrafik. Den som behöver resa kollektivt bör välja alternativ där det går att boka en sittplats. Resor med färdmedel där det inte går att boka plats, exempelvis spårvagnar, tunnelbanor och stadsbussar, bör undvikas.

Resenärer bör hålla avstånd och i övrigt följa anvisningarna i kollektivtrafiken och i andra kollektiva färdmedel.

Stanna hemma om du är krasslig

Har man minsta förkylningsliknande symptom ska man stanna hemma och inte utsätta andra för risken att smittas. Och som alltid under pandemin gäller de allmänna råden om att hålla avstånd och att ha en god handhygien. Större sociala sammanhang – som dop, fester, bröllop och begravningar – bör undvikas.

För den som är frisk och ändå vill resa är ett tips att se till att tanken är fylld innan avfärd och gör helst din egen matsäck och ta med.

Hemestertipsen för 2020

 

Foton: Åsa Dahlgren och Jonas Ingman

Skåda säl och fiska krabbor i Bohuslän – En dag på havet vore väl alldeles underbart? Särskilt om man träffar på en koloni med knubbsälar som ligger och solar sig på klipporna!

 

 

 

Foto: Jonas Ingman

Världsarv i Tanum – Vitlycke museum– Res 3 000 år tillbaka i tiden och fascineras av de gåtfulla hällristningarna i Tanum. En bildskatt som är så speciell att den finns med på Unescos världsarvslista.

 

 

 

Foto: Roger Borgelid

Världens svettigaste konstrunda gör du på Tjörn – Paddla till Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, cykla eller gå till Skulptur i Pilane. Då får du uppleva havet, konsten, strandängarna och järnåldersgravarna på en dag. Motionen och den friska luften får du på köpet.

 

 

Foton: Robande och Alicia Fagerving / CC BY-SA

Ta med barnen till Slottsskogen – Packa picknickkorgen och ta en heldag i Slottsskogen med barnen. Slottsskogen har en av Sveriges äldsta djurparker med både sälar och pingviner. Här finns också flera lekplatser, Göteborgs naturhistoriska museum och ett observatorium.

 

 

 

Foto: Roger Borgelid

Industrihistoria, konst och musik i Håverud och Upperud – Det räcker att stå på landsvägsbron i Håverud och titta ner på akvedukten och järnvägen, för att få en första historielektion. Fortsätt till kanalmuseet och pussla ihop bitarna, innan du hyr en kanot och upplever alltihop från första parkett.

 

 

Foto: Jonas Ingman/Westsweden.com

Åk till Alingsås och fika – Ingenstans i Västsverige har väl vårt kära fika en lika självklar plats som i Alingsås? Så om du är sugen på en provsmakningsrunda bland wienerbröd och mazariner är det till Alingsås du ska åka.

 

 

Foto: Thoasp / CC BY-SA

Vandra och spela kottegolf med barnen på Halle- och Hunneberg – Vare sig du vill ha en vandringsupplevelse med platåberg, mossar och fågelsjöar eller en familjeutflykt med kottegolf, trollskog och äventyrsbana är Halle- och Hunneberg ett säkert utflyktsmål i sommar.

 

 

Foto: Roger Borgelid

Bli fågelskådare för en dag – Är du nyfiken på hur det är att skåda fågel? Eller vill du att dina barn ska få komma närmare naturen? Då är Hornborgasjön rätt plats för dig.

 

 

 

Foto: Per Fredén/Next Skövde

Historia, natur och hembakat längs Kulturväg Skaraborg – Samtidigt som du susar fram genom historien, växlar landskapet från kullar till slättland, från strandängar till lövskogar. Låter inte det som extra allt?

 

 

 

Foton: Qad och Three piece media

Bada i Karlsborg och natursköna Djäknesundet – Karlsborg ligger mellan de två sjöarna Vättern och Bottensjön och erbjuder en strandlinje av 35 mil. Så packa ner hink, spade och picknickfilt. Här kan du hitta en alldeles egen plats, om du inte gör som så många andra och hittar fram till Djäknesundet.

 

 

Läsa förra årets hemesterlista här: 10 unika hemestertips i Västra Götaland

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *